Privatumo politika

 Gerbiame vartotojų privatumą. Mes pasiryžę saugoti savo klientų privatumą teikdami personalizuotas paslaugas, sąžiningai bei teisėtai tvarkyti ir prižiūrėti jūsų pateiktus registracijos/prenumeratos duomenis.

Privatumo politika atspindi mūsų taikomą klientų duomenų tvarkymo praktiką. Jei jums kiltų kokių nors su šia tema susijusių klausimų, siųskite laišką el. paštu: info@terminas.lt

Mūsų interneto tinklalapiuose dedamos nuorodos į trečiųjų šalių interneto tinklalapius nėra šios privatumo politikos objektas. Mes rekomenduojame pasidomėti privatumo politika tose interneto svetainėse, kurias lankote.

Jūsų sutikimas

Sutikdami su šia Privatumo politika, jūs sutinkate, kad jūsų Asmens duomenys būtų naudojami siekiant įvykdyti jūsų užsakymus, nepriklausomai nuo to, ar užsakote spaudą ir/ar paslaugas tiesiogiai iš mūsų ar mūsų spaudą/paslaugas parduodančių partnerių, taip pat, kad jūsų Asmens duomenys bus perduoti mūsų partneriams, vykdantiems pristatymo paslaugas.

Jūs suteikiate mums teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti jūsų Asmens duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje ir kituose mūsų dokumentuose.

Informacijos rinkimas

Mes renkame duomenis apie savo klientus naudodamiesi:

  • telerinkodara ir registracijos formomis,
  • kai perkate mūsų prekes ar gaunate paslaugas,
  • jums pateikus duomenis apie save internetu ar kitu būdu.

Duomenys, kurie gali būti renkami paslaugų teikimo tikslais:

  • Leidinių prenumeratos tikslu – vardas, pavardė, adresas, el. pašto adresas, telefono numeris.
  • Darbo pasiūlos tikslu – vardas, pavardė, el. pašto adresas, gyvenimo aprašymas.

Kliento vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu.

Jeigu jūs lankotės mūsų interneto svetainėse, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika.

Administruodami savo svetaines ir diagnozuodami galimus sutrikimus mes galime naudoti jūsų IP adresus.

Asmeninės informacijos naudojimas

Mes naudojame jūsų asmens duomenis šiais tikslais:

  • tvarkydami užsakymus, registraciją, užklausas,
  • teikdami jūsų užsakytas paslaugas – valdydami paslaugų prieigą, siųsdami naujienlaiškius, teikdami jūsų gyvenimo aprašymus ieškantiems darbdaviams (jeigu davėte sutikimą tokiam teikimui),
  • siųsdami jums informaciją apie mūsų teikiamas prekes ir paslaugas (jeigu davėte sutikimą gauti tokią informaciją),
  • siųsdami jums informaciją dėl darbo pasiūlymų, jeigu jūs esate užsakęs tokią paslaugą mūsų darbo pasiūlos interneto svetainėje.

Mes taip pat naudojame agreguotus jūsų asmens duomenis (kad nebūtų galima nustatyti konkretaus vartotojo vardo, pavardės ar pavadinimo):

  • klientų portretui apibūdinti,
  • bendradarbiaudami su reklamos agentūromis,
  • atlikdami interneto svetainių auditą.

Įsipareigojame niekada neperduoti jūsų asmeninių duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

  • jei yra jūsų sutikimas Asmens duomenų atskleidimui;
  • teikiant paslaugas – mūsų partneriams, teikiantiems spaudos pristatymo ar kitas jūsų užsisakytas paslaugas. Šiems paslaugų tiekėjams mes suteiksime tik tiek jūsų asmeninės informacijos, kiek bus būtina konkrečiai paslaugai atlikti. Jūsų duomenų saugumo reikalavimas keliamas visiems su mumis dirbantiems paslaugų teikėjams;
  • teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką.

Tiesioginė rinkodara

Suteikdami asmeninę informaciją taip pat suteikiate mums leidimą susisiekti su jumis paštu, telefonu ar el. paštu tiesioginės rinkodaros tikslais.

Stengiamės siųsti tik galinčią jus sudominti informaciją: apie ypatingus pasiūlymus, naujienas ir paslaugas. Jūs galite išreikšti nesutikimą pateikiant užsakymą arba savo paskyroje, paspaudę atitinkamą nuorodą svetainės paskyrų aptarnavimo puslapyje ir taip išreikšdami nesutikimą dėl savo asmens duomenų tvarkymo. Jei nebenorite, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, galite pakeisti savo paskyros nustatymus, paspaudę atitinkamą nuorodą svetainės paskyrų aptarnavimo puslapyje, arba spustelėję mūsų atsiųsto el. laiško apačioje esančią nuorodą „Atsisakyti naujienlaiškio“. Taip pat visais atvejais galite rašyti elektroninį laišką adresu info@terminas.lt ir nurodyti, kad nepageidaujate gauti elektroninių laiškų. Elektroninių laiškų siuntimas nutraukiamas tik jūsų aiškiai išvardintais el. pašto adresais ir/arba telefono numeriais.

Jūs turite teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslais, nenurodydami nesutikimo motyvų, taip pat raštu prašyti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius asmens duomenis.

Informacijos saugojimo terminai

Jūsų asmeninę informaciją saugosime tiek, kiek to reikės šioje privatumo politikoje nurodytiems tikslams įgyvendinti. Darbo pasiūlos tikslu jūsų duomenys saugomi ne ilgiau nei 3 metai nuo jūsų paskutinio prisijungimo prie paskyros, leidinių prenumeratos ir tiesioginės rinkodaros tikslu duomenys saugomi ne ilgiau nei 3 metus, nebent įstatymų būtų nustatytas arba leidžiamas ilgesnis saugojimo laikotarpis.

Nepaisant aukščiau nurodytų informacijos saugojimo terminų, jūsų Asmens duomenis mes turime teisę laikyti serveryje tiek, kiek tai būtina, jeigu jūsų pateiktais duomenimis buvo (i) pasinaudota vykdant neteisėtą veiką ar (ii) buvo įtariama, jog įvykdyta tapatybės vagystė ar kitas pažeidimas, dėl kurio buvo ar bus atliekamas atitinkamų teisėsaugos institucijų tyrimas, (iii) jeigu mes esame gavę skundų, susijusių su atitinkamu klientu, ar jeigu mes esame pastebėjęs atitinkamo kliento padarytus Taisyklių pažeidimus ar (iv) esant kitiems teisėtiems tikslams saugoti Asmens duomenis. Šie duomenys sunaikinami gavus teisėtus teisėsaugos ar kitų įgaliotų institucijų nurodymus.

Jūsų teisės

Jūs turite teisę susipažinti su savo Asmens duomenimis, pateikęs tapatybę patvirtinantį dokumentą (tapatybei patvirtinti turi būti pateiktas Lietuvos Respublikos piliečio pasas, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas). Siekdami sužinoti, kokius jūsų Asmens duomenis surinkome ar gavome ir iš kokių šaltinių, kokiais tikslais jie tvarkomi, kokiems gavėjams jie teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 (vienerius) metus (šią informaciją galite matyti savo turimoje paskyroje cv.lt) , arba ar visi jūsų Asmens duomenys yra išsamūs ir teisingi, turite iš anksto kreiptis į mus iš elektroniniu pašto adreso, kuris buvo mums pateiktas. Gavę tokį jūsų paklausimą, atsakysime, ar su jumis susiję Asmens duomenys yra tvarkomi ir pateiksime prašomus duomenis ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų nuo kreipimosi gavimo dienos. Pagal šį punktą neatlygintinai duomenys teikiami vieną kartą per kalendorinius metus.

Jūs taip pat turite teisę:

  • prašyti ištaisyti jūsų asmens duomenis, kai jie yra netikslūs ir/arba nepilni;
  • prašyti apriboti jūsų asmens duomenų tvarkymą tol, kol mes patikrinsime šių duomenų tikslumą. Tokiu atveju, asmens duomenų tvarkymo apribojimo laikotarpiu jūs neturėsite galimybės įsigyti mūsų prekių ir/ar paslaugų;
  • prašyti gauti mūsų automatiniu būdu tvarkomus jūsų asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu. Pagal šį punktą neatlygintinai duomenys teikiami vieną kartą per kalendorinius metus.
  • pateikę mums prašymą raštu, elektroniniu paštu ar telefonu, nesutikti su jūsų asmens duomenų tvarkymu ir reikalauti panaikinti Paskyrą arba sustabdyti Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų, išskyrus Privatumo politikoje numatytus atvejus,
  • iš karto išreikšdami savo nesutikimą arba pateikti vėlesnį pranešimą nesutikti, kad jūsų Asmens duomenys būtų tvarkomi Tiesioginės rinkodaros tikslais. Jei nebenorite gauti mūsų reklaminių pranešimų, galite pakeisti savo paskyros nustatymus, paspaudę atitinkamą nuorodą svetainės paskyrų aptarnavimo puslapyje, arba laikytis kiekvieno elektroninio laiško apačioje nurodytos atsisakymo tvarkos.

Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su Asmens duomenų tvarkymu, jūs turi pateikti mums raštu vienu iš šių būdų:

  • išsiunčiant tokį prašymą ar nurodymą elektroninio pašto adresu info@terminas
  • .lt iš mums anksčiau pateikto savo elektroninio pašto adreso.

Gavę tokį jūsų prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų pateiksime atsakymą bei atliksime prašyme nurodytus veiksmus ar atsisakysime juos atlikti. Jūsų prašymu atsakymas bus pateiktas raštu.

Slapukų naudojimas

Mes naudojamės slapukais siekdami nustatyti jūsų vartojimo įpročius mūsų interneto svetainėse. Mūsų tikslas – kiek įmanoma personalizuoti teikiamas paslaugas pagal jūsų interesus. Slapukas – tai nedidelis kiekis informacijos, kurį mūsų serveris išsiunčia į jūsų kompiuterio standųjį diską, kad interneto svetainė atsimintų jus. Šią informaciją gali sudaryti duomenys apie tai, kaip jūs naudojatės interneto svetaine, kompiuterio IP adresas, naršyklės tipas, demografiniai duomenys ir, jei jūs atvykote į mūsų svetainę iš trečiosios šalies tinklalapio , puslapio URL nuoroda. Jeigu esate registruotas vartotojas, tai gali būti duomenys, koks jūsų vartotojo vardas ir el. pašto adresas, kurie gali būti apdorojami serveryje registruojantis ar patvirtinant prenumeratoriaus statusą.

Slapukais gaunamą informaciją mes naudojame:

  • nustatyti grįžtančius, registruotus vartotojus ir/ar prenumeratorius siekiant atverti jiems užsakytą turinį ar paslaugas,
  • siekiant išvengti pakartotinės registracijos nuolatiniams svetainės lankytojams,
  • siekiant vartotojams leisti lengviau patekti iš/į kitus mūsų tinklalapius
  • jūsų vartojimo įpročių stebėsenai siekiant pateikti būtent jums aktualų turinį ir tobulinti tinklalapius pagal jūsų pageidavimus.